Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] Protejarea drepturilor copiilor este responsabililitatea fiecaruia dintre noi

Actiune OFSD Dorohoi

Sub acest slogan Organizaţia Femeilor Socisal Democrate a Judeţului Botoşani, împreună cu Organizaţia Femeilor Social Democrate Dorohoi, marchează astăzi 20 Noiembrie 2010,  Ziua Internaţională a drepturilor Copiilor prin prezenţa în rândurile celor 100 de copii care încă din păcate se regăsesc alături de familiile lor în modulele amplasate în tabăra de sinistraţi de la Dorohoi.
    Am ales această locaţie, am ales aceşti copii loviţi de soartă, pentru că în acest mic univers în care aceştia îşi duc existenţa nimic nu este resimţit mai acut decât nedreptatea, iar eu consider că ce se întâmplă cu ei este mai mult decât nedrept. Aceşti copii au şi ei dreptul la un trai decent, au dreptul să beneficieze de o copilărie cât mai demnă, au dreptul să fie protejaţi. Este de datoria fiecărui membru al societăţii de a proteja aceşti copii de a fi alături de ei şi de familiile lor. Astăzi am dorit ca aceşti 100 de copii să zâmbească, le-am oferit dulciuri, fructe, jucării, obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, produse de igienă, dar şi pliante în care le vorbim despre drepturile lor.
   Tot pentru a marca această zi, împreună cu doamnele din organizaţiile din Oraşul Ştefăneşti şi comuna Coţuşca am oferit  unui număr de 200 de copii dulciuri şi de asemenea pliante cu un conţinut vast despre drepturile copiilor.
   Tuturor copiilor din judeţul Botoşani le transmitem „Da aveţi drepturi – pentru că drepturile copilului sunt drepturi ale omului, iar protejarea acestor drepturi trebuie să fie importantă pentru fiecare dintre noi – familie, comunitate, organizaţii şi instituţii. Însă instituţiile statutului pot face şi le cerem sa facă mai mult pentru toţii copii.
    „Ziua de 20 noiembrie 1989 rămâne istorică pentru copiii din lumea întreagă. Atunci a fost adoptată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului. Ţara noastră a ratificat Convenţia în 28 septembrie 1990, prin Legea nr. 18/1990 şi s-a inspirat din aceasta atunci când a elaborat Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Mulţumim pe această cale tuturor doamnelor din organizaţie care au contribuit la realizarea acestei acţiuni dar în mod deosebit doamnei Angelica Gheras, Vicepreşedinte OFSD din Dorohoi” a declarat Preşedinte Organizaţia Femeilor Social Democrate Botoşani DOINA ELENA FEDEROVICI. (DorohoiNews.ro)






Autor: DorohoiNews.ro

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web